fredag 1 januari 2010

Lag (1944:133) om kastrering

Lagen om kastrering från 1944, är fortfarande aktuell. Lagen tillåter en sterilisering/kastrering av en minoritetsgrupp i
vårat samhälle, i strid med europakonvensionen och svensk lag. Lagen innebär att gruppen transsexuella förhindras att "fortplanta sig". Det viktigaste är tydligen att könskörtlarna avlägsnas INNAN, ett könsbyte får äga rum. Trots att lagen är reviderad, kvarstår att körnskörtlarna avlägsnas. Då för vems bästa intressant?
Ta även del av den legaliserade diskrimineringen, hos Amanda Brihed (NSM, Liberati)
Lagen innebär att könsceller, INTE får sparas innan könskörtlarna har avläsnats. En av de remissinstanser som ansåg, att det var så det skulle vara Krist Demokraterna och en annan var Svenska kyrkan. Det uppmärksammades senast av media, då i P1-morgon:

Trots att tvångssterilisering är förbjuden i Sverige så har över 200 personer fråntagits rätten att skaffa barn de senaste sju åren. Många av dem är unga människor. Det handlar om människor som vill byta könsidentitet. I Sverige mgot vilket absolutåste en person nämligen först vara steriliserad för att få byta könsidentitet. Detta trots att den här lagen strider mot Europakonventionen. Reportage av Malin Benett Klarin. Samtal med Ulrika Westerlund, vice ordförande RFSL och Maria Kornevik Jacobsson (C), ledamot i socialutskottet och familjeterapeut.”

Det är i bästa rasbiologiska stil som Dr Lundborg. Rasbiologin är utdöd, fast inte i det här fallet. En rent katastrofal lag, för de som drabbas av den. Det är något som absolut måste upp i ljuset, belysas och vädras ut.

3 kommentarer:

 1. Lagen är så ytlig. Som om min identitet gentemot myndigheterna ska baseras på hur jag är på utsidan snarare än den jag identifierar mig som. Det ska inte krävas ett enda ingrepp eller hormonbehandling för att myndigheterna ska erkänna mig som den jag är. Det är också naturligt att namnlagen främst ska reglera barnafödslar och endast extremfall hos vuxna.

  Nu råkar jag vara en heterosexuell man, men det finns ett helt spektra av identiteter som inte är EXAKT enligt mallen. 9 miljoner bara här i Sverige. Alla gillar inte exakt samma karaktärsdrag och har exakt samma syn på sexualitet och tur är det för annars skulle vår art ha varit inavlad och utdöd vid det här laget.

  SvaraRadera
 2. MRHama:
  Den lagen är baserad på den gamla rashygienlagen från 1930-talet och försvinner förhoppningsvis nästa år, med Socialstyrelsens kommande förslag på ny lag, att ersätta 1972:års lag om byte av könsidentitet i vissa fall. Det behövs klart även en reformering av både namnlagen och av könsbestämning. När vad som nu framkommer vetenskapligt om hur det egentligen är, med könsbestämning och könstillhörighet. Det resoneras i termer, om antingen ett trede kön eller en helt könsneutral, där det överlåtes till individen att ta det beslutet.

  Det gamla systemet var mer enligt det kristna-kyrkliga normsystemet, med Adam och Eva som den givna mallen. Det är något som det måste ändras på.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att se att socialstyrelsen redan har börjat ta tag i frågan, för det var jag inte medveten om. Det är ju bara slarv att lagen har varit oförändrad så länge. Det kan vara farligt med dåliga lagar kombinerat med trögheten i systemet som i detta fall. Det är sjukt vad mycket problem bibeln har ställt till med sin dogmatiska och människofientliga syn på livet.

  SvaraRadera