fredag 8 oktober 2010

Dags att ta politisk ställning

Det har varit mycket under året, Allmedalen, Pride och en valupptakt med en valrysare. Inget av de nuvarande riksdagspartierna duger kom det att visa sig, så det blev ett helt annat parti. Men så nu efter valet, vad gör man då?
Har fått en del påstötningar om att ta ställning och tänkt över dessa, men när än då inget riktigt passar. Dags för något radikalt nytt där jag på allvar får vara med och bestämma, från "scratch". Det kändes all mer lockande och till sist föll det på plats. Det var bara att blunda, hoppa och hoppas på det bästa. Ramla in mitt i smeten så att säga. Så nu är det gjort, det får bli (L)iberaldemokraterna. Sitter med där det händer nu och deltar i bildantet av ett nytt parti, får vara med och skriva partiprogram, lägga förslag helt efter mitt eget huvud. Det kan inte bli bättre än att med de övriga, som har tagit steget fullt ut och gått över till (L)iberaldemokraterna. Det är vi som ska göra och bilda det nya partiet.

Inget är cementerat i sten och klart, vi arbetar enträget hårt frammåt. Men det blir för det bästa. Vare sig höger, vänster eller mitt emellan. Vi är liberaler, pragmatiska liberaler, socialliberaler eller vilken stämpel som det nu kommer bli. Men det är vi som bygger det ny partiet, som ska göra det. Mejsla ut och förädla ett helt nytt parti, där vi skrivar om basen, plattformen och stommen för den svenska liberalismen. Frå botten och upp. Helt galet kanske men sant, det är en riktig och sann ideologi som nu tar form. För första gången känns det helt riktigt, från och med nu lämnar jag min opolitisk identitet mot en politisk sådan. Min flickvän deltog som Folkpartist i valet, men nu i kväll tog hon steget. Även där en ny (L)iberaldemokrat.

1 kommentar:

  1. Du är en ful liten otäck typ med en bestämd målsättning att skandalisera andra människor genom att hänga ut dem på din lilla del av nätet. Integritet är något som inte bekymrar dig det allra lilla minsta ...

    SvaraRadera