måndag 6 januari 2014

Nazismen i det svenska samhället växer, när de sociala klyftorna ökar

Risken med den debatt som är idag där man inte vågar ta initiativet till att driva en riktig debatt, det tillåter Sverigedemokraterna att manifestera sig, sin position och sin politik som ett riktigt demokratiskt politiskt parti och alternativ. Det gör man genom att inte ta upp orsaksbilden på ett riktigt sätt och på det allvar som krävs, när politiska strateger anser att partierna förlorar röster på en sådan strategi. Delar av de som tidigare röstade på Alliansen, de går nu över till SD. De politiska debattörerna vågar inte föra fram och lyfta upp det fyrdelade samhället och dess orsaker när det inte passar in i den rådande samhällsmallen och normativ. Trotts att vi ser dessa yttringar precis varje dag ute på våra gator och torg, som i Husby eller i Rosengård, där den väg ut som finns är den kriminella banan. Eller tiggarna i de plankskjul de bebor. Utan både sanitet, hygien och vatten. De läger jag ser varje dag till och från mitt arbete, det är de fyra läger som finns utefter spårområdet, alldeles intill banvallen till Nynäshamn mellan Älvsjö och Farsta Strand i Stockholm. Det är ett fåtal läger idag, men de står utanför det normala samhället. Men det ska vara det storsvenska folkhemmet som råder, det gynnar enbart SD när de kan polarisera frågeställningen, när de enbart tar till sig den frågan som sin. De stöper om den och gör den till sin egen med kraftiga och fascistiska toner för och emot invandrare, de är de där andra från Bulgarien och de är Romer eller muslimer. De är kritiska som de säger till den förda politiken och det blir enbart till en fråga om jobben, inte till det faktiska socioekonomiska läge vi har.

Inkomstklyftorna fortsätter att öka i Sverige. Den tiondel av befolkningen som tjänar mest har fått 76 procent mer att röra sig med de senaste 20 åren, medan ökningen för tiondelen som tjänar minst endast är 7 procent. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB), presenterade av Sverigesradio, [SvD]

Stormtrupperna är redan värvade vilket vi kan se i olika kommentarstrådar på nätet och i de digitala medierna. Inte enbart på Avpixlat. Det är till för att medvetet legalisera både språkbruk och värderingar, det blir enbart en tilltagande normering av deras värdegrund, vilket vi kan se i hur språkbruket skiftar. Kritik i stället för diskriminering av folkgrupp och rena rasutryck.
Vi ser de yttringarna i förorter som Kärrtorp och nu senast i Hagsätra, som bombats med nazistiska symboler.


Det är något som måste tas på allvar och medvetenheten om nazismen i Sverige idag och historiskt, det är ett förhållande som med nödvändighet måste få sitt utrymme i debatten. Sverigedemokraternas och deras kontaktmönster är inte okända, jag har bloggat om det [NR 2013-02] och deras kontakter med den extrema politiska högern i USA. Högt favoriserade av personer som Breivik, som beundrade vissa av dom högt, som Pamela Geller med sin blogg Atlas Shrugs.

SDL ska nog inte föraktas bara av den anledningen, här måste det ses till hela den kontext de är verksamma inom. De är den svenska grenen, SDL och BDL har ett samarbete med SD, med Kent Ekeroth i spesen som organisatör och med den kristna ultrahögern, tepartyrörelsen i USA. Det finns mycket starka finansiella grupper, som bröderna Kochs imperium som stöttar. En av Breiviks favoriter var Pamela Geller, som var här tillsammans med BDL och SD i en gemensam manifestation 2010.

Vad som inträffade i Kärrtorp som senare föranledde demonstrationen, där har nu det likartade börjat inträffa i Hagsätra, som nyligen har bombats med swastikor och annat. Bland annat ett par för mig okända taggar: BVF och BNB.

Det kan vara en ny grupp som vill markera territorium, eller enbart ett gäng med snorungar som inte vet vad de egentligen gör. Tankarna går mer och mer åt att det är snorungar, som försöker spela balla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar