måndag 24 februari 2014

Sverigedemokraterna försöker vara ett politiskt korrekt parti

Risken med den debatt som är idag där man inte vågar eller vill ta initiativet, både till att föra och driva en riktig samhällsdebatt om dagens framväxande samhälle. Det tillåter Sverigedemokraterna att manifestera sin position, politik och parti, som ett riktigt demokratiskt och politiskt alternativ. Trotts partiets historik där en av grundarna och nazisten, den före detta medlemmen i Waffen SS under Heinrich Himler, Gustav Ekström. Det borde diskvalifisera Sverigedemokraterna som ett demokratiskt parti, ett parti grundat på de demokratiska grunderna och de värderingar vilka vi anser ska råda i ett samhälle.
"Under andra världskriget stred 270 svenskar i Waffen-SS, de flesta av dem nazister som tagit värvning. En av dem var Gustav Ekström som arbetade under SS-chefen Heinrich Himmler vid högkvarteret i Berlin. Han värvade sig till Waffen-SS för att som han sa ¨slåss mot världsjudedomen¨. Han, liksom alla SS-män, svor trohetseden till Hitler: ¨Jag svär Dig, Adolf Hitler, det tyska rikets Führer och rikskansler, trohet och tapperhet. Jag lovar Dig och de av Dig utsedda överordnade lydnad, ända in i döden, så hjälpe mig Gud".
Det gör man genom att inte ta orsaksbilden på allvar, där historiken från 1930-talet glömts bort och det sker när de politiska strategerna anser att partierna förlorar röster på en sådan strategi. Det sker när de politiska debattörerna inte vågar eller vill föra fram och lyfta upp den riktiga bakomliggande orsaksbilden, det är den bild som ligger till grund för det framväxande och fyrdelade samhället. Men även de bakomliggande skeendena i vår nutid förträngs, när det inte riktigt passar in i den samhällsmall vi har över den rådande normativa förklaringsmodellen. Trotts att vi ser yttringarna av det nya samhället precis varje dag ute på våra gator och torg, vi ser det i förorter som Husby eller i Rosengård. I områden där enskilda individer ser den enda vägen ut till en mer ekonomiskt tryggare tillvaro, den ligger kanske i den kriminella banan i brist på annat. Eller som tiggarna i de plankskjul de lever i, medvetet förvägrade en tillgång till riktig sanitet och hygien, utan en riktig tillgång till friskt och rent vatten. Det var beslut fattade och antagna av våra egna och folkvalda politiker, det anser jag vara en klart rasifierad politik och en ren diskriminering. Det var de romska läger jag såg från pendeltågets fönster varje dag, på resan till och från arbetet. Det var de läger vilka låg utspridda utefter spårområdet och alldeles strax intill banvallen, de låg mellan Älvsjö och Farsta Strand i Stockholm. Pendeltåget passerar nedanför Högdalen på sin väg till Nynäshamn, så det är inte så få personer vilka var medvetna om dessa läger. De vilka lever utefter Nynäsbanan och i andra likartade områden de står utanför det normala samhället och samhällsstrukturen, men det ska vara det storsvenska folkhemmet som råder vilket direkt gynnar SD. De kan därmed polarisera frågeställningen mot oss andra, när de tar till sig frågan som sin politik mot migration och migranter som parasiterande på oss normala svenskar. Därmed skapar de och vi gemensamt ett segregerat samhälle, där de stöper om den rådande situationen och gör den till sin egen med kraftigt fascistiska övertoner för och emot invandrare, det är de andra andra är Romer eller som i andra fall muslimer. De är kritiska till den förda politiken och gör den enbart till en fråga om jobben, inte till produkten av det faktiska socioekonomiska läge vi har.

För att förstå den socioekonomiska orsaken och den riktiga problemställningen, där inkomstklyftorna fortsätter att öka i Sverige. Den tiondel av befolkningen som tjänar mest har fått 76 procent mer att röra sig med de senaste 20 åren, medan ökningen för tiondelen som tjänar minst endast är 7 procent. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB), (SvD)

 Det skapar utrymme för Sverigedemokraternas stormtrupper på nätet, stormtrupperna är redan värvade vilket är uppenbart synbart i olika kommentarstrådar på nätet och i de digitala medierna. Inte enbart på Avpixlat. Det är till för att medvetet legalisera både språkbruk och de värderingar de står för, det blir enbart en tilltagande normering av deras värdegrund vilket vi kan se i hur språkbruket skiftar. Kritik i stället för diskriminering av folkgrupp och rena rasuttryck.
Vi ser det yttra sig i förorter som Kärrtorp med rena våldshandlingar, som nu förekommer i ett rent politiskt samband och sammanhang.

Vad som är en nödvändighet det är att på allvar ta den samhällsutveckling vi ser kommer allt starkare och det måste vi göra med en medvetenheten om nazismen och fascismen i Sverige idag och även historiskt, ett förhållande som med nödvändighet måste få sitt rätta utrymme i samhällsdebatten. Sverigedemokraternas och deras kontaktmönster är inte okända, jag har bloggat om det förhållandet och deras kontakter med den extrema politiska högern i USA tidigare. Favoriserade av personer som Breivik som beundrade vissa av dom, som Pamela Geller med sin blogg Atlas Shrugs.

Swedish Defence League (SDL) ska nog inte föraktas bara av den anledningen att de är fascistiska, här måste det ses till hela den kontext de är verksamma inom. De utgör den svenska grenen av det likasinnade brittiska EDL, de har ett samarbete med Sverigedemokraterna och med den kristna ultrahögern, eller den så kallade tepartyrörelsen i USA. Det finns mycket starka finansiella grupper och intressen vilka står bakom och finansierar dessa rörelser, som bröderna Kochs imperium. I praktiken stöttar och finansierar bröderna via sitt imperium, hela tepartyrörelsen och därmed ultrahögern i USA. En av Breiviks favoriter är Pamela Geller, en av de stora bloggarna inom den amerikanska tepartyrörelsen och ultrahögern. Hon var här tillsammans med Robert Spencer från Counterjihadrörelsen, de deltog med Sverigedemokraterna i en gemensam manifestation 2010. Med de kontakterna internationellt, måste med nödvändighet Sverigedemokraternas politik kraftigt ifrågasättas. Det blir även svårt att kalla dom för ett normalt demokratiskt parti, när de driver en antidemokratisk agenda politiskt.

[Atlas Shrugs] [Expo] [SvD] [Ulf Bjereld][Norran] [Norran] [The Guardian] [The Telegraph] [DN] [Sverigesradio] [The NewYorker] [The NewYork Times] [Motargument] [Expressen] [Opendemocracy] [Mitti] [Basic Income]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar