söndag 8 november 2015

Idag är det alltså fars dag 2015

Idag är det alltså fars dag 2015, min far är nu över 80 år gammal född 1932. En riktig kraft i denna karl fortfarande och frisk i sin kropp, till skillnad vad de svenska läkarna, läkarvetenskapen och det dåvarande politiska systemet ansåg när han var liten. De ansåg att han skulle sitta på vanföranstalt i en ny och fin rullstol, när han hade skolios och därmed klassades som vanför och inte skulle vistas ute i det normala samhället, bland normala svenskar.

Till skillnad från de vilka bestämde på den tiden, hade han helt andra planer. Han blev ljungman på sitt första fartyg vid 15 års ålder på Nordstjernan, som hon hette fartyget. Han blev döpt av havsguden när de passerade den ekvatoriella linjen som seden påbjöd.

Han besökte Amsterdams hamnkvarter, Valparaiso i Chile och Rio de Janeiro.

Han rymde från sitt fartyg i Australien och vandrade iväg till norra Queensland, det var ut i den så kallade outback, eller i ödemarken som han blev kofösare på Zerito under några år.Som tur var hittade den svenska kronan honom där nere, när han skulle göra sin militärtjänst. Vilket han gjorde och träffade mamma, tur för mig annars kulle jag inte finnas till.

Ett stort grattis på farsdag pappa, det är du värd och mer därtill. Det hoppas jag att du vet och känner till, du är uppskattad för den du är och inget annat.


Pappa och jag för ett par år sedan, hemma hos svärmor. Det är inte så många som tror att han faktisk red ända fram till sina 80 år, även på så kallade quarterhästar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar