söndag 24 oktober 2010

Den nya svenska framtidstron

För många kan det låta förmätet, att kalla bildandet av Liberaldemokraterna för: "Den nya svenska framtidstron". Men jag tycker att det stämmer fantastiskt bra, det är en ny tro på framtiden. Sitter med i grundargruppen och att se bygget ta både form och fart, inspirerar till en ny tro på framtiden. Det saknas inte förmåga och vilja för att skapa något nytt, inom den svenska politiken. Liberaldemokraterna och vi som nu grundar partiet, tar frågor på fullaste allvar. Säkerhetspolitik, försvar och underrättelsetjänst. Det är allvarligt på samma sätt som den ekonomiska politiken, där både plattskatt och medborgarlön diskuteras. Personligen föredrar jag säkerhetspolitik, med underrättelstjänsterna som huvudintresse. Inte direkt populistiskt eller förstasidesstoff, vare sig inom det politiska bloggandet eller tradmedia. Om nu någon talar om det, flertalet gör det inte. Det är inte 2008 längre och FRA-storm. Men sedan dess har det pågott ett sökande efter något nytt, när vi i direktsändning såg hur den svenska demokratin föll i bitat inför våra ögon. Vissa av regeringspartierna förlorade på det och vi såg resultatet i det senaste valet, när alliansen enbart fortsatt med att införa den repressiva politik, som en socialkoncervativ högerregering bara kan stå för. Liberaldemokraterna står för något annat.
Hörnstenen i Liberaldemokraternas politik, är social- och rättspolitiken och den är inte förhandlingsbar. Vi anser att principen om kroppslig autonomi, varje myndig vuxen individs rätt till självbestämmande över sin egen kropp ska följas, så länge det inte skadar någon annan. Den principen ska följas stenhårt. Förbättra situationen för HBT-personer, ett värdmödraskap om inga andra alternativ finns vid en infertilitet, rätten att spara undan könsceller för transpersoner. Det handlar oftare om att skrota lagar, än att skapa nya. Den parlamentariska situationen i riksdagen efter valet ser inte direkt lovande ut, men öppnar dörren för ett parti med en riktig ideologisk inställning och politik lagom till 2014. Men vi skriver partiprogramet med sikte på 2030, det är ett långsiktigt tänkande som behövs och ingen dagsslända.
Hur ser dagspolitiken egentligen ut? Med en ny propagandaminister (Schlingman) och en utökad budget till regeringskansliet på 1,2 miljarder. Tror det säger allt om hur politik nu drivs, av det så kallat stadsbärande partiet. Ingen egentlig politik, det är enbart ett sitta kvar vid köttgrytorna. Det stora problemet är att oppossitonen saknar en valid politik och ideologi, för att knuffa ut den nya stadsbäraren. Felet den röd-gröna oppossionen gjorde, var att de gick till val på att Alliansen INTE skulle vinna. En ren förluststrategi och det ser inte bättre ut framöver, när det fortfarande saknas en egen sammanhållande politik.

5 kommentarer:

 1. Peter Ingestad to Polismyndighet., gefle.dagblad, gun.lauritzson, Hakan_Moller, helen.evertsson, hogsta.domstol., holger.gustafs., info, info, info, info, info, info, info, info, info, info, info, info, info, info, information, information, Ingela.af.Geij., ingemar.lundin, inger.jarl.beck
  show details 7:05 PM (0 minutes ago)

  Jag polisanmäler ICA-butiken i Solna-Bergshamra för brott mot livsmedelslagen.

  Kylavdelningen håller för hög temperatur sedan flera dagar.Jag har upprepade gånger påtalat detta utan resultat. Nu måste det bli rättssak.

  Jag yrkar maximalt skadestånd.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Peter en sådan typ av skräpkommentar, är på inget sätt axeptabelt. Det har inget med den aktuella postningen att göra, nästa gång något sådant inträffar raderar jag inlägget.

  SvaraRadera
 3. Vad har du som säger dig vara intresserad av säkerhetspolitik och underrättelsearbete för inställning till signalspaningslagstiftningen? Är signalspaning ett större hot mot medborgarna än en yrkesarme eller statens våldsmonopol?

  SvaraRadera
 4. Hans Lindblad är en äkta socialliberal, som du vet. Sågade ju partiledningen i fp jäms med fotknölarna betr FRA.
  Han kritiserade även t ex det här med "tuggarna", dvs när poliser trackade killen i t-banan, du minns. Som fotade dem med mobilen.
  Nu är poliserna åtalade.
  Vad säger du om att det är bättre med övervakningskameror, än fler poliser för vår trygghet. Kamerorna kan ju dokumentera polisens övergrepp mot oss. (ungefärligt citat från Hans L.)

  SvaraRadera
 5. @Anonym:
  Det stora problemet är att de funktionerna går att koppla på ett sådant sätt att det kan bli till förfång för ordinära medborgare (ändamålsglidning), med den nuvarande lagstiftning. Även om septemberöverenskommelsen från 2008 styr upp mycket, behöver det bli bättre. Utan att äventyra det arbete som måste till, för att skydda integriteten av den infrastruktur vi har i Sverige. Det är vad de ska göra, inte proaktivt söka i civilas privata trafik och göranden. Öppnar vi upp för något sådant, blir det riktigt obehagligt.

  @Lars-Erick:
  Vilka bevakar via de kamerorna? Vilka bevakar bevakarna? Nu gick det bra, men nästa gång kanske kamerabevisen raderas eller manipuleras.

  SvaraRadera